932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

BENEFICIS NUTRICIONALS DE LES OLIVES I L’OLI D’OLIVA

aceite_de_oliva_y_olivas_20130222_1207855933

 

 

 

 

 

 

OLIVES i OLI D’OLIVA
Les olives són un aliment molt arrelat i popular al nostre país, no només perquè amb elles s’elabora l’oli d’oliva, considerat un aliment bàsic de la dieta mediterrània, sinó perquè a més constitueixen un excel·lent aperitiu, a més de ser un ingredient idoni en nombroses receptes de cuina.
Aquests fruits grassos aporten substàncies d’interès dietètic i nutricional com la fibra, vitamines, minerals i antioxidants. El component majoritari és l’aigua (74%) i la seva aportació de calories és alt, encara que s’aprecien diferències entre unes olives i altres.
A Espanya l’oli d’oliva ocupa el primer lloc en la cultura culinària i gastronòmica, per les qualitats nutricionals i la tradició d’un país oliver.
L’Oli d’oliva és un aliment molt energètic, ja que el 99% de la seva composició és greix, tot i això, és recomanable, la ingesta de 3 ó 4 cullerades d’oli d’oliva al dia per gaudir d’una bona salut. L’oli d’oliva és ric en vitamina E (antioxidant natural) i fitoesterols (substàncies que ajuden a bloquejar l’absorció de colesterol), la seva riquesa en greix monoinsaturat col·labora en la prevenció de malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncers.
Nombrosos estudis científics han provat els múltiples efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva: acció protectora de la mucosa gàstrica, prevé la formació de pedres a la vesícula biliar, millora l’absorció intestinal de diversos nutrients com el calci, afavoreix la formació de substàncies amb efecte antitrombòtic i vasodilatador,  que fan augmentar els nivell a la sang de HDL-colesterol (colesterol bo) i fa disminuir el LDL-colesterol (colesterol dolent), té un efecte protector de la hipertensió arterial.

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines