932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

COM COMPENSEM LA NOSTRE ALIMENTACIÓ DESPRÉS DE DIES FESTIUS?

la-dieta-mediterranea

 

 

 

 

 

 

 

És importantíssim “compensar o equilibrar” el conjunt de  la dieta diària després d’un pont o dies festius.
Hem de tenir present que la clau és compensar, no saltar-se àpats, ja que això no ens ajudar a evitar agafar pes, sinó que incrementa la sensació de gana que tindrem al següent àpat, i com a conseqüència, acabarem menjant molt més del que deuríem. Així doncs, no hem de saltar-nos el berenar perquè el sopar sigui més abundant, ja que aquest ens ajudarà a arribar més saciat; de la mateixa manera hauríem de fer un snack saludable a mig matí encara que sapiguem que farem un dinar més abundant a l ‘habitual.
COM PODEM COMPENSAR LLAVORS?
Escollir plats a base de peix o marisc per la nit. La proteïna és d’alta qualitat biològica i de major digestibilitat. A més, el contingut de greix que ens aporta és menor que el de les carns vermelles i la carn de caça, cosa que ens facilita la digestió.

Sempre un dels plats serà a base de verdures o hortalisses. Aquestes són la millor opció per basificar l’organisme i neutralitzar els components que acidifiquen el cos procedents dels excessos alimentaris.

Les amanides són una bona opció, ja que ens aporten fibra i vitamines, ajudant-nos a saciar i millorar el trànsit intestinal.

Elaborar postres amb un producte làctic, tipus iogurt o formatge fresc, millor si són desnatats i amb bactèries tipus Lactobacillus Bífidus. Contenen un baix contingut en greix que  no ens dificultarà la digestió, i ens ajudarà a mantenir un òptim estat de la nostra flora intestinal; alhora que reforça el nostre sistema immunitari.

La pinya. L’elecció de fruites diürètiques, digestives i amb un alt contingut en fibra és l’estrella indiscutible en aquest dies d’excessos culinaris.

Les begudes alcohòliques haurien de ser de consum moderat. La dosi recomanada és una copa/dia per les dones i de dues copes/dia pels homes. Els caves Brut Nature són la millor opció, ja que no contenen pràcticament sucres afegits.

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines