932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

Després dels excessos de Nadal… arriba la calma

ImgVidaSana1

 

 

 

 

 

Gairebé tots fem bons propòsits i desitjos en començar un any nou. Entre els més populars trobem aprimar-nos, estar en plena forma i millorar la salut i l’aspecte físic amb una alimentació equilibrada.
Després de dies tan assenyalats com el Nadal, i d’excessos i  afartaments, la nostra bàscula reflecteix un augment de pes.
Com podem compensar aquest augment de pes, inflor, molèsties digestives, retenció de líquids, etc…?
LA DIETA EQUILIBRADA I MEDITERRANIA ÉS LA CLAU…

Com ha de ser nostra alimentació després dels dies festius nadalencs?

Potenciar aliments com les verdures i les fruites. Aquestes ens aporten altes dosis de vitamines, minerals i fibra ajudant-nos a reduir l’estrès oxidatiu de les cèl·lules i a regular el trànsit intestinal.
Baixar el greix, sobretot els àcids grassos saturats (d’origen animal). Potenciar l’oli d’oliva que té potents efectes antiinflamatoris.
Baixar els hidrats de carboni simples (sucs industrials, brioxeria, melmelades…). Només prendre hidrats de carboni complexos (pa, pasta, arròs, patata i llegum) i si és possible les versions integrals.
Fer cinc menjars al dia. No saltar-se’n cap. Esmorzar, mig matí, menjar, berenar i sopar.
Suficient dosi de proteïna. La proteïna no pot faltar en la dieta ja que si n’hi ha un dèficit, perdrem massa muscular i el nostre cos cremarà cada vegada menys calories. Es recomana triar aliments proteics baixos en greix, i carns d’au (pollastre, gall dindi), caça o vedella magra, peixos blancs i blaus, ous i làctics descremats.
Correcta aportació hídrica. Beure 1,5-2 litres d’aigua al dia ens ajudarà a desfer-nos amb major facilitat de l’excés de líquid retingut a causa dels excessos.

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines