932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

ELS FORMATGES NO AFECTEN A LA PUJADA DELS NIVELLS DE COLESTEROL SANGUINIS??

beneficios del queso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farà unes setmanes llegíem als diaris una gran notícia per als amants dels bons formatges: es publicava un nou estudi científic que demostra que la ingesta de formatges no és la causa d’un increment dels nivells de colesterol sanguinis provocant malaties cardiovasculars. 

El doctor Emilio Ros, membre del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’hospital Clínic de Barcelona i cap de grup del CIBER Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició de l’Institut de Salut Carlos III anunciava en el pasat congrés de la Fesnad (Federació Espanyola de Nutrició, Alimentació i Dietètica (http://www.fesnad.org/) que es va celebrar a Madrid, un nou document de consens sobre els greixos i olis vegetals a l’alimentació de la població adulta, arribant a la conclusió que: “després d’estudiar l’aliment en el seu conjunt, els experts han comprovat que els làctics fermentats rics en greix, com el formatge o el iogurt, o les carns vermelles magres, no són perjudicials. Respecte als làctics, hi ha evidències que deixen clar que el greix saturat que conté és neutre o fins i tot redueix lleugerament el risc de patir una malaltia cardiovascular i diabetis”.
En canvi, el consum d’algunes carns processades, com el bacon, les salsitxes o els embotits greixosos processats (xoriço, mortadeles, catalana..), s’ha constatat que sí augmenta el risc cardiovascular a causa de l’alt contingut en sal i nitrats. En aquesta línia, també es desaconsella la mantega, així com els productes de brioixeria i fregits comercials.
Tal com deia aquesta eminència en el camp de la Nutrició: “La moderació i la varietat són la base de la nutrició”, i fem constar que substituir una dieta baixa en greixos i per tant alta en hidrats de carboni “és inútil per prevenir malalties cardiovasculars o diabetis”. I en aquest punt, fem menció que la dieta mediterrània és la més idònia per dur a terme un estil de vida saludable.

 

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines