932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

Formatges de cabra Serrat Gros. Font de Calci i Vitamina D.

serrat gros

 

 

 

 

 

Dins els formatges de cabra en podem trobar de tota mena, des de frescos, de pasta tova, fins a curats.
Les seves propietats nutritives vénen donades per la llet de procedència. En general són formatges molt nutritius, font de proteïnes d’alt valor biològic, i a diferència dels elaborats amb llet de vaca, el seu perfil en aminoàcids és lleugerament diferent a la proteïna bovina i d’altres espècies, cosa que fa que lles persones que tenen problemes d’al·lèrgia a la proteïna de llet de vaca (principalment casseïna), tolerin bé els formatges elaborats amb llet de cabra.

Evidentment també hem de destacar que el perfil lipídic dels formatges de cabra, és a dir la qualitat dels greixos que els composen, és més saludable que la de formatges fets amb llets d’altres mamífers, i com a conseqüència, també són de més fàcil digestió. I no cal dir que són una font molt important de calci (mineral fonamental en la salut òssia, però també en moltes reaccions del metabolisme humà, inclús a l’hora de regular la  sensació de gana i el pes corporal, ja que hi ha estudis científics que demostren que una dieta pobre en calci afavoreix l’increment de pes).
Com a curiositat, podem dir que el color dels formatges de cabra és més blanc que el d’altres formatges, com els de vaca. Això és degut a que la llet de cabra no té caròtens (que són els pigments responsables de donar aquesta coloració més groguenca d’alguns formatges) ja que es transformen en vitamina A, que és incolora.
És important comentar que recents estudis científics posen de manifest que les bactèries presents en el formatge de cabra artesà podrien ser especialment beneficioses per a la salut humana, ja que fermenten la lactosa, acidifiquen el pH i inhibeixen el desenvolupament de bactèries patògenes, propietats que es podrien utilitzar en un futur per fer-les servir com ingredients funcionals, ja que s’ha vist que a més, algunes produeixen substàncies antimicrobianes que poden fer front a diferents agents patògens i altres microorganismes que malmeten els aliments.
Incorpora a la teva dieta un trosset de formatge de cabra cada dia!

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines