932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

LA GRAPPA, MOLT MÉS QUE UN DIGESTIU

Grappa y jamón de Tutusaus

 

 

 

 

 

 

 

La Grappa és un destil·lat, i per això esta classificada dins de les begudes alcohòliques. La matèria primera per a l’elaboració de la Grappa són les peles del gra dels raïms (i poden ser monovarietals o de diferents varietats de raïm). Aquest licor que s’elabora de les restes ja premsades del raïm, deu el seu nom a la matèria prima que s’utilitza (*grappa significa “tija de raïm” en italià). Aquest licor digestiu és originari d’Itàli., especialment de les zones de Piemont, Llombardia, Val d’Aosta, Véneto, entre unes altres i el moment òptim per la verema és el mes de febrer. Aquest aiguardent se serveix millor fred, la temperatura ideal del qual oscil·la entre 8° i 10°C.
Per a una correcta degustació de la Grappa s’han de prendre petits xarrups i deglutir-los a poc a poc. La primera sensació és l’alcohòlic a la punta de la llengua, després s’adverteix el dolç, l’àcid, l’amarg i les sensacions tàctils que es resumeixen en la “calor” i l’eventual astringència de la pela del raïm.

 La Grappa és un bon i natural coadjuvant de la digestió, excel·lent al final d’un bon àpat copiós i amb un alt contingut en greixos, ja que ajuda al procés digestiu segregant àcids gàstrics. No obstant, com ja hem dit, la Grappa no deixa de ser un licor amb un alt contingut en alcohol i per això es recomana veure en quantitats moderades i de forma responsable.

Us recomanem tastar les grappes de Marzadro que tenim a la nostra botiga. El maridatge amb el pernil i l’espatlla ibèrica és espectacular. :))

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines