932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

PROPIETATS NUTRICIONALS DEL PEIX

pescado fresco Gran Blau

 

 

 

 

 

 

 

A TUTUSAUS fa uns mesos que treballem amb “Gran *Blau”. Tenim un servei diari de peix fresc procedent de la llotja, perfectament net, tallat i envasat, amb una qualitat extraordinària.
La millor manera d’alimentar-nos i de nodrir-nos, és menjar una àmplia varietat d’aliments i això s’aconsegueix amb una dieta variada i moderada, que inclogui aliments de cada grup (llet, carn, peix, ous, llegums, cereals, verdures i fruites i fruits secs).
Un grup de gran importància és el peix.  És un dels aliments mes nutritius, exquisits i sans de tots els que ens ofereix la naturalesa.
 Els peixos que tenen un major contingut en greix es denominen popularment blaus i els de menor contingut, peixos blancs.
El peix és un aliment que es digereix fàcilment. És ric en proteïnes de gran qualitat biològica, contenint tots els aminoàcids essencials com la lisina (molt important per al creixement infantil) i el triptòfan (imprescindible per a la formació de la sang). A més, posseeix una sèrie de vitamines i minerals que faciliten les funcions que se succeeixen en el metabolisme de l’organisme humà.
 El peix conté grans quantitats de vitamina A i D, i també posseeix vitamina EI (que exerceix un efecte protector antioxidant). El peix, en general, també és una bona font de vitamines del grup B, concretament de B12.

Quant als minerals, és molt ric en sodi i en potassi i una mica menys en calci. Per exemple, el seu contingut en iode és unes 25 vegades major que el d’altres proteïnes d’origen animal. El peix fregit és una bona font de calci i fòsfor; el mateix succeeix amb les sardines enllaunades. Pel seu contingut en minerals el consum de peix és recomanable per a nens en creixement i per a dones embarassades.
 El peix admet múltiples preparacions culinàries, aporta varietat a l’alimentació i enriqueix gastronòmicament i nutritiva molts dels nostres plats. A més, una dieta equilibrada i cardiosaludable ha de ser variada i incloure, per setmana, consums de peix (almenys, dues racions de peix blau i dues mes de peix blanc).

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines