932 09 83 73 - Francesc Pérez Cabrero, 5, Barcelona isabeltutusaus@tutusaus.com

XUPITOS DE MELÓ AMB ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC

chupitos_melon_jamon_2

 

 

 

Ingredients (4 persones):
1kg Meló
50g de pernil ibèric by TUTUSAUS
1 llimona
Elaboració:
– Elaboració dels encenalls de pernil: Posar amb paper de forn unes tires molt primes de pernil ibèric. Tapar per sobre amb paper de forn i posar al forn durant 15 min a 220º. Quan estigui cruixent retirar del forn, deixar refredar.
-Tallar el meló, afegir el suc de una llimona i triturar amb la mini-pimier. Deixar refredar a la nevera.
– Servir en gots la crema de meló i decorar amb els encenalls de pernil.

El meló; aquesta fruita carnosa té el seu origen en el sud d’Àfrica. Espanya és un dels principals productors d’aquest fruit, que necessita imperiosament el sol per adquirir les seves virtuts gastronòmiques. Els primers melons que apareixen al mercat són a l’abril, però en ser d’hivernacle no tenen el gust que els conreats a l’aire lliure, amb el sol i aquests arriben al mes de juny. A diferència de moltes fruites, els melons no maduren una vegada es recullen, de manera que hem de triar-los amb una fragància intensa. Si la pell presenta arrugues, està massa madur.
Hi ha moltes varietats de melons: meló d’hivern, meló moscado, meló cantalup, meló casava, meló ogen.

Fresc, el meló és pot consumir com a fruita de taula per a les postres, encara que s’empra cada vegada més a amanides amb menta, llimona i oli, en gaspatxos, aperitius, entrants i sopes. Macerat en vi està exquisit! En productes elaborats s’usa per fer compotes, melmelades, cremes, purés, iogurt, licors, sorbets, gelats i xarrups. En aquest cas ho hem volgut acompanyar amb uns encenalls de pernil ibéric.

Composició nutricional del meló (100g de meló), la ració es considera 200g: Energia 26Kcal, 0,63 g Proteïnes, 5,7 g Glúcids, 0,1 g Lípids, 0,65 g Fibra, 17mg Fòsfor, 0,28 mg Ferro, 359mcg Carotenoides, 32, 1mg Vitamina C, 0,06 mg de Vitamina B6.
Un meló conté més del 92% d’aigua, cosa que estimula el funcionament dels ronyons. Les varietats taronges són una bona font de beta carotens (provitamina A) i vitamina C, tot i que varien en funció de la varietat. Tots els melons són rics en vitamina B6, potassi, magnesi, fòsfor, ferro i algunes varietats presenten un elevat contingut del grup bioflavonoide, substàncies químiques vegetals, que tenen propietats anti cancerígenes i prevenen les cardiopaties i l’envelliment. ask ausiello El meló també és ric en fibra soluble. En ocasions pot resultar indigest per a algunes persones.

 

 

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PageLines